Nahajate se tukaj

Splošno

Študente FKKT vabimo na srečanje ob dnevu fakultete

Študente FKKT vabimo na srečanje ob dnevu fakultete, ki bo 15.03.2016 ob 12.00 v predavalnici Borut Pečenko.

Slovenščina

INFORMATIVNI DNEVI FKKT UM

Vljudno vabljeni na INFORMATIVNE DNEVE Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Maribor, ki bodo potekali:

-          v petek, 10.2.2017 ob 10. uri in 15. uri ter

-          v soboto, 11.2.2017 ob 10. uri

Obiščite nas  v učilnici A-105 na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo UM, Smetanova ulica 17, Maribor.

 

Slovenščina

PO KREATIVNI POTI DO ZNANJA

Na Javnem razpisu Po kreativni poti do znanja 2016/2017 sta bila v financiranje izbrana dva projekta UM FKKT: Resveratrol - Ekstrakcijske metode, antioksidativno delovanje in antikancerogeni učinki prijaviteljev izr.prof.dr. Urbana Brena in doc.dr.

Slovenščina

Prof. dr. Željko Knez najbolj bran avtor UM preteklega tedna

Znanstvena dela prof. dr. Željka Kneza so bila minuli teden s svetovnega spleta prenešena kar 113-krat, kar ga uvršča med najbolj branega avtorja Univerze v Mariboru.

 

Slovenščina

Nagrade sklada Henkel Maribor za najboljša zaključna dela študentov v študijskem letu 2015/2016

https://www.um.si/univerza/medijsko-sredisce/novice/Strani/novice.aspx?p=1887

Predstavnici podjetja Henkel Maribor d.o.o. sta na slovesni prireditvi podelitve diplom 16. 12. 2016 podelili nagrade za najboljša zaključna dela študentov Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru v študijskem letu 2015/2016. Nagrade sklada Henkel Maribor so prejeli: Tina Kegl, diplomirana inženirka kemijske tehnologije (UN) za diplomsko delo (mentor red. prof. dr. Željko Knez), Barbara Petovar, magistrica kemije za magistrsko delo (mentor doc. dr. Matjaž Finšgar) in dr. Gregor Žerjav za doktorsko delo (mentorica izr. prof. dr. Regina Fuchs-Godec).

Slovenščina

USPEH DOKTORSKIH ŠTUDENTOV UM FKKT

Na Javnem razpisu za sofinanciranje doktorskega študija študentov Univerze v Mariboru - generacija 2016 - so bili uspešni sledeči študentje Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo: Anže Prašnikar pod mentorstvom doc.dr. Blaža Likozarja, Eva Španinger pod mentorstvom izr.prof.dr. Urbana Brena ter Barbara Petovar in Mitja Bukovec pod mentorstvom doc.dr. Matjaža Finšgarja.

 

Čestitamo!

Slovenščina

PREDBOŽIČNI BAZAR - NARAVNA KOZMETIKA

PREDBOŽIČNI BAZAR

Vabimo Vas na PREDBOŽIČNI BAZAR naravne kozmetike 19., 20. in 21. decembra od 9. do 13. ure na FKKT Maribor pred predavalnico B. Pečenka.

Slovenščina

Dogodek Odlični v znanosti 2016 na področju tehnike

Predstavitev dosežkov Odlični v znanosti s področja tehnike bo v sredo 9.11.2016 ob 14. uri na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Dogodek in pa tudi vsi drugi dogodki v okviru Odlični v znanosti so odprti za javnost.

Na dogodku bo predstavljen tudi prispevek prof. dr. Zdravka Kravanje in doc. dr. Lidije Čuček razvoj optimizacijskega programa TransGen za medprocesno integracijo.

Slovenščina

Izjemni dosežki raziskav FKKT UM

Sodelavci Laboratorija za organsko in polimerno kemijo (J. Iskra, P. Krajnc) so objavili članek v prestižni reviji Advanced Synthesis and Catalysis;

 Impact Factor: 6.453

ISI Journal Citation Reports © Ranking: 2015: 1/72 (Chemistry Applied); 5/59 (Chemistry Organic).

Članek govori o polimerno podprtem reagentu za selektivno fluoriranje organskih molekul in opisuje prvi primer takšnega reagenta.

ČESTITAMO!

Slovenščina

Krkina nagrada

Raziskovalka in doktorska študentka UM FKKT Eva Španinger, mag. kem., je bila za svoje magistrsko delo Računalniške simulacije direktne alkilacije DNK z akrilonitrilom, izdelanim pod mentorstvom izr.prof.dr. Urbana Brena, 14.10.2016 v Novem mestu nagrajena s Krkino nagrado.

 

Čestitamo!

Slovenščina